Muurcirkels

Fleur jouw interieur in no-time op met een trendy muurcirkel. Sinds 2020 zijn muurcirkels populaire wanddecoratie. Je ziet ze steeds vaker voor binnen en buiten en van klein tot groot. Lees hier alles wat je te weten kunt komen over muurcirkels.

Wanderschoon wandcirkels Alphonse Mucha

Muurcirkel ophangen of neerzetten?

Je kunt een muurcirkel ophangen aan de muur maar in een kast of op een dressoir kan het ook mooi staan. Er zijn houten staanders verkrijgbaar waarin je de muurcirkel makkelijk kunt neerzetten zonder dat het tegen een achtergrond aan hoeft te leunen. Let bij de aankoop van een staander goed op tot welke maat muurcirkel deze gebruikt kan worden. Je wilt natuurlijk niet dat je mooie muurcirkel omvalt omdat de staander niet gemaakt is voor de maat wandcirkel die jij hebt. Ophangen van een muurcirkel kan op verschillende manieren:

  • Ophangsysteem met plaatje (bij ons standaard meegeleverd)
  • Schilderij ophangsysteem
  • Afstandhouders
  • Met dubbelzijdige tape
  • Of een andere bevestiging oplossing van bijvoorbeeld Tesa waarmee je niet in de muur hoeft te boren.

Met een afstandhouder komt de muurcirkel een stukje los van de muur te hangen. Er zijn afstandhouders waarvoor je gaten moet boren in de muurcirkel maar ook zijgrip afstandhouders waarbij dat niet hoeft. De afstandhouders zijn vaak van RVS.


Muurcirkels voor buiten

Een muurcirkel kan ook leuk zijn om je tuin, balkon of dakterras aan te kleden. Let op dat niet alle muurcirkels geschikt zijn voor buiten. Voorkom dat je muurcirkel na een jaar niet meer mooi is en gebruik alleen muurcirkels die ook voor buitengebruik verkocht worden. Alle muurcirkels van Wanderschoon zijn van goede kwaliteit en kunnen buiten gebruikt worden. Maak je muurcirkel regelmatig schoon met een schone vochtige/natte doek om er nog langer van te kunnen genieten. Maak geen gebruik van hoge drukspuit, agressieve schoonmaakmiddelen of schuurspons. hiermee kun je de print beschadigen.

Muurcirkel afmetingen

Muurcirkels zijn verkrijgbaar in vele afmetingen. Het kiezen van de juiste afmeting kan lastig zijn. Twijfel je over de grootte knip dan uit een stuk karton of papier een cirkel in de maat waarvan je denkt dat die goed is. Laat iemand de geknipte cirkel voor de muur houden en kijk er van een afstand naar. Wij verkopen muurcirkels van 30cm, 45cm en 60cm. Tussen 30cm en 45cm zit maar 15cm, dit lijkt klein, maar de praktijk leert dat dit een groot verschil is. De oppervlakte van een muurcirkel van 45cm is meer dan het dubbele van 30cm. Wil je meerdere muurcirkels ophangen dan is het leuk om afmetingen te combineren voor een speels effect. Alle muurcirkels in dezelfde grootte kan natuurlijk ook.

Muurcirkels van Wanderschoon

Kies je voor een muurcirkel van het merk Wanderschoon dan weet je dat je goed zit. Alle collecties muurcirkels zijn met grote zorg door onze eigen designers samengesteld. Voor de productie (in Nederland) maken we gebruik van hoge kwaliteit materialen.